"Soup"
Maandagmorgen was het dan zover. Werkweek FLE 2012. Goed uitgeslapen en goed gemutst verzamelden de meeste van ons zich bij Ter Beek in Tubbergen. Na hevig emotioneel afscheid van onze ouders, reden we naar Almelo om de rest op te halen. De bus vertrok toen richting Duitsland, om ons in Weeze af te zetten bij het vliegveld. Het inchecken nam enige problemen met zich mee, mevrouw Smit moest een nieuw peperduur ticket kopen, waar zij niets aan kon doen. In het vliegveld maakten we kennis met Pakistaanse, Russische, Oekraïnse of Mollukse stewardessen. Of waren het toch Turken? Hoe dan ook, toen we vroegen om 'one soup', antwoordde de stewardess: 'What?'. 'Soup, please'. Of we het ook in het Engels konden zeggen. 'Yes, soup!'. De stewardess sprak de legendarische woorden: 'Chewing gum?' Nee schat, soep. Nou ja, niet iedereen kan zo uitmuntend Engels als wij.
In York aangekomen, werden we door de bus naar het Youth Hostel gebracht. We hebben onze kamers toegewezen gekregen en vertrokken daarna naar de stad. York is alles behalve een suffe en enkel cultureel ingerichte stad, een prognose die van te voren door velen van ons werd gedacht. York is hipsuperleip. We hebben de stad verkend en 's avonds op eigen houtje wat gegeten. Niet dat we op een houtje hebben geknaagd, maar.. goed, u snapt het wel.
Al met al was iedereen afgepeigerd toen de nacht viel, dus we zijn op tijd naar bed gegaan. Tot morgen!